Rondleidingen

Zowel de kern Ieper, als de kern Poperinge van onze gidsenkring beschikt over een poule van kwalitatieve, gediplomeerde gidsen. Het volledige aanbod vind je op websites van Toerisme Ieper en Toerisme Poperinge . Daarnaast is ook een gidsbeurt op maat mogelijk. Voor informatie hierover of voor meer informatie neem je daarvoor het beste

contact met:

  • toerismebalie@ieper.be voor Ieper;
  • ann.kesteleyn@telenet.be voor Poperinge.

IEPER

Stadswandelingen

De gids laat je op deze wandeling kennismaken met de hoogtepunten van Ieper. Hij vertelt bondig de rijke geschiedenis en neemt de groep onder andere mee naar het Engelse kerkje, Saint-George’s Memorial Church. Hij toont het prachtige interieur van de Sint-Maartenskathedraal en van de Raadszaal in het Ieperse stadhuis. Een halte op de Grote Markt met wat geschiedenis over de imposante Lakenhallen waarna de wandeling wordt afgesloten aan de Menenpoort.

Fietstochten in de streek

Alle fietstochten dienen minimaal 2 weken op voorhand schriftelijk aangevraagd te worden bij Toerisme Ieper. Huurfietsen zijn niet in de prijs inbegrepen

Rondritten met de bus

Alle rondritten dienen minimaal 2 weken op voorhand schriftelijk aangevraagd te worden bij Toerisme Ieper.  DE GROEPEN MOETEN ZELF INSTAAN VOOR DE BUS. Dit is niet inbegrepen in de prijs van de rondritten.

POPERINGE

Stadswandelingen

De gids laat je op deze wandeling kennismaken met de hoogtepunten van Poperinge. Hij vertelt bondig de rijke middeleeuwse geschiedenis, de groei van de stad tot één van de belangrijkste centra van de hopteelt en neemt je mee op stap langs sporen van het leven achter het front tijdens WOI.

Rondleidingen Hopmuseum

Geleid bezoek aan het Hopmuseum

Een kenner neemt je mee op sleeptouw doorheen het museum en maakt je wegwijs in de geschiedenis, de teelt en de hoppluk van vroeger en nu. Uiteraard komt ook de Belgische biercultuur aan bod. Ruik, voel en proef de Belgische hop! Nadien wordt er nagenoten met een streekbiertje.

Rondleiding op Lijssenthoek Cemetery

Lijssenthoek Military Cemetery is de indrukwekkende getuige van meer dan vier jaar oorlogsgeweld. Van 1915 tot 1920 was op het gehucht Lijssenthoek het grootste evacuatiehospitaal van de Ieperboog gevestigd.Vandaag weerspiegelt de begraafplaats de ‘Groote Oorlog’. De gids brengt het verhaal van deze unieke site: het hospitaalleven en de (her)aanleg van de begraafplaats.